събота, 4 май 2024 г.

Роналдо хвърли лентата при 2:2 със Сърбия

Сърбия навакса изоставане от два гола и взе точка от европейския шампион Португалия в Белград. „Плавите“ изиграха втори резултатен двубой в рамките на няколко дни след 3:2 срещу Ирландия, но за разлика от онзи мач, при 2:2 срещу португалците, домакините трябваше да заличават два гола пасив и го направиха. Диого Жота откри в 11-ата минута с удар с глава, а десет минути преди почивката нападателят на „Ливърпул“ се разписа за втори път. Александър Митрович върна сърбите в играта с гол с глава още в първата минута на второто полувреме, а контраатака, завършена от Филип Костич в 63-ата минута възстанови равенството – 2:2.
В третата минута на добавеното време звездата Кристиано Роналдо прати топката зад голлинията. Страничният рефер обаче не видя това и не отсъди гол. После добавката беше изчистена от голлинията. ВАР в квалификациите обаче няма. Роналдо получи жълт картон за протест, а след края на мача хвърли капитанската си лента на земята.
CR7 не е вкарвал за родината си вече в четвърти мач. Преди това той не успя да се разпише срещу Франция (0:1), Хърватия (3:2) и Азербайджан (1:0). Той игра по 90 минути във всеки един от тези двубои. За последно нападателят на „Ювентус“ бе точен на 11 ноември – срещу Андора (7:0).

„Да бъда капитан на националния отбор на Португалия е най-голямата гордост и привилегия в живота ми. Винаги давам и ще дам всичко за моята страна. Това никога няма да се промени. Но има трудни моменти, с които да се справим, особено когато чувстваме, че цяла нация е ощетена. Точно сега вдигнете глава и се изправете пред следващото предизвикателство! Хайде, Португалия!“, написа Кристиано в Инстаграм след края на срещата в Белград.

Лидерът в ранглистата на ФИФА, Белгия, направи грешна стъпка в Прага, където гостува на Чехия. „Червените дяволи“ стигнаха само до точка, след като Лукас Провод откри за домакините в 50-ата минута, а десет по-късно Ромелу Лукаку изравни с поредния си гол.

Всички резултати
Група А
Ейре – Люксембург 0:1
Сърбия – Португалия 2:2
Група Е
Беларус – Естония 4:2
Чехия – Белгия 1:1
Група G
Черна гора – Гибралтар 4:1
Нидерландия – Латвия 2:0
Норвегия – Турция 0:3
Група H
Русия – Словения 2:1
Хърватия – Кипър 1:0
Словакия – Малта 2:2

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html