Начало СПОРТ Фетел кръсти болида си на момиче на Джеймс Бонд

Фетел кръсти болида си на момиче на Джеймс Бонд

Себастиан Фетел спази традицията да кръщава всеки сезон автомобилите си. Той нарече своя „Астън Мартин AMR21“ Хъни Райдър – първото момиче на прочутия филмов таен британски агент Джеймс Бонд. В много от филмите агент 007 кара различни автомобили „Астън Мартин“. Райдър е героиня от първия филм за Бонд – „Доктор Но“ от 1962 г. Изиграна е от актрисата Урсула Андрес. Фетел каза, че точно този филм е любимият му от поредицата за тайния агент. „Любим Бонд? Мисля, че Шон Конъри и да си призная, Пиърс Броснан. Това бе детството ми. Кой филм ли? Харесва ми първият от поредицата, очевидно заради Хъни Райдър“, каза четирикратният световен шампион.
Немският пилот не е притеснен преди първия кръг от новия сезон, въпреки че „Астън Мартин“ имаше известни проблеми по време на предсезонния тест. „Не смятам, че който и да е е напълно подготвен за предстоящия уикенд. Ще има много състезания, тестът бе кратък, но това е положението. Уверен съм, че ще сме в прилична позиция. Надявам се да използваме пълноценно наличното време на пистата, за да се подготвим първо за квалификацията и след това за състезанието“, каза Фетел.

Днес са първите две свободни тренировки преди неделната Гран при на Бахрейн. Двама от сътрудниците на „Астън Мартин“ пък дадоха положителни тестове за коронавирус и бяха изолирани в съответствие с протоколите за безопасност на Формула 1.