събота, 4 май 2024 г.

Голям шеф в гимнастиката гледа грациите в „Арена Армеец“

Президентът на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе е официален гост на Световната купа по художествена гимнастика, която ще се състои от 26 до 28 март в „Арена Армеец“. Това е първото състезание от веригата, което ще се проведе след почти едногодишно прекъсване заради коронавирус пандемията. Присъствието на японеца в София говори красноречиво за нивото, на което се провежда световната купа.
Ватанабе е завършил Националната спортна академия „Васил Левски“ и е носител на званието „Доктор Хонорис Кауза“. Последното му посещение в България беше по време на световното първенство през 2018 г.

Световната купа започва утре с изпълненията за многобоя в индивидуалното и при ансамблите. При индивидуалистките България ще бъде представена от Боряна Калейн и Катрин Тасева, които попаднаха в група А, която започва в 10.00 ч. Ансамбълът – Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова, е в група В и ще стартират в 19.10 ч.
В залата няма да се допускат зрители. Всички съчетания ще се излъчват пряко по RING, а финалите на отделните уреди в неделя и по bTV.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html