събота, 4 май 2024 г.

Рудолф Джулиани искал да изпрати Мария Бакалова на федерален съд (видео)

Бившият кмет на Ню Йорк Рудолф Джулиани е искал целият екип на „Борат 2“, заедно с Мария Бакалова и Саша Барон Коен, да отидат на съд за изнудване, което е федерално престъпление в САЩ. Причината- скандалната сцена във филма,когато Джулиани отива в спалнята на хотел с Мария Бакалова, която го интервюира и изглежда, че очаква сексуални отношения. Джулиани отрича.

За последствията от заснемането на този момент от филма разказа един от продуцентите му, Моника Левинсън, цитирана от холивудския сайт Deadline.

Нещата за екипа станали мъчителни, след като Джулиани напуснал хотелската стая след снимките. „Той заяви тогава, че се опитваме да го изнудваме,след като не сме поискали нищо“, каза Левинсън в панелна дискусия на продуцентската гилдия на Америка в събота. „Той се обади на всичките си ченгета в Ню Йорк и каза, че е изнудване, което е федерално престъпление“.

Левинсън разказва как управата на хотела заключва целия екип, заедно с Бакалова и Барон Коен, в апартамента, където са заснели сцената с Джулиани. Но те вече били прехвърлили записа на сигурно място. „Това винаги е първата задача“, казва Левинсън. „Бихме скрили касети и в гащите си“. Но снимачното оборудване остава в хотелската стая, защото не им се позволява да изнесат нищо. Така екипът наема ново оборудване. Продуцентът Левинсън има боен опит с подобни проблеми, тъй като по време на снимките на първия филм за Борат е прекарала общо 19 часа в ареста и искала да спести подобно преживяване на Бакалова и колегите й, ако опитите на Джулиани да ги закопчаят бяха успели. В крайна сметка адвокатите на екипа съветват всички негови членове в 11 часа през нощта да преминат от Ню Йорк в Ню Джърси, докато се изясни ситуацията. В последствие не се стига до повдигане на федерално обвинение.

Deadline напомня, че Мария Бакалова е номинирана за „Оскар“ за ролята си на дъщерята на Борат – Саша Барон Коен, във филма. Бакалова е била на 23, когато е заснето интервюто с Рудолф Джулиани, но нейната героиня е само на 15.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html