събота, 4 май 2024 г.

Пиронкова започва с американка в Маями, Серина е аут заради операция

Цветана Пиронкова ще играе с американка в квалификациите за големия турнир в Маями. Завърналата се в тениса пловдивчанка среща 117-ата в световната ранглиста Катрин Макноли. Съперничка на Виктория Томова ще бъде Тереза Мартинцова (Чех), 107-а в света. Първите ни две ракети ще участват в пресявките на WTA 1000 надпреварата като са непоставени. Това означава, че и двете ще трябва да победят по две по-високоранкирани съпернички, ако искат да стигнат до същинската част от надпреварата. Мачът на Пиронкова е насрочен за днес на корт „Грандстенд“ и ще започне около 17:30 ч. българско време. Томова трябва да излезе непосредствено след това на корт №6.
В същото време стана ясно, че Серина Уилямс е поредната шампионка от Големия шлем, която отказа участие в надпреварата в Слънчевия щат. 23-кратната шампионка от Големия шлем посочи като причина скорошна стоматологична операция. Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер също ще пропуснат турнира. Серина спечели престижната надпревара рекордните осем пъти, последно през 2015 г.
„Маями е специален турнир за мен, защото това е моят дом. Тъжно ми е, но се радвам да се върна скоро“, каза тя в изявление.
Последният мач на Уилямс беше преди месец на Откритото първенство на Австралия, където загуби от Наоми Осака на полуфинала.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html