събота, 4 май 2024 г.

Йорданке, пусни лампите в София!

Софийските булеварди са тъмни като пещера

София със сигурност е най-тъмната европейска столица, показва проучване на anteni.bg. 3/4 от уличното осветление не работи по неизвестни причини и никой не се чувства длъжен да обясни на гражданите на столицата заради какво са наказани да живеят в мрак.

Най-големият булевард „Цариградско шосе“ в 18:45 в неделя въобще не беше осветен от разклона за Горубляне до хотел „Плиска“, а от „Плиска“ до Орлов мост светеха половината електрически стълбове. Същото беше положението и на големия булевард „Никола Йонков Вапцаров“ в Лозенец, както и на други важни пътни градски артерии.

Още по-трагично бе положението по булевард „Васил Левски“, където малкото пешеходци разчитаха на светлината на витрините на магазините, за да не паднат в някоя от дупките по тротоара.

Очевидно кметската администрация в София, начело с Йорданка Фандъкова, вече не се впечатлява от нищо и дори в седмиците преди изборите не се напъва, за да превърне столицата в малко по-приветлив град за жителите й. Съвсем не е случайно, че в социалните мрежи веднага се чуха призиви: „Йорданке, пусни лампите!“.

По информация на anteni.bg за осветление на София годишно се харчат около 20 милиона лева. Но харчовете са едно, а действителността е съвсем друго. Градът е мрачен и потискащ и това едва ли е само от пандемията, която върлува в цял свят.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html