събота, 4 май 2024 г.

Румен Христов: БСП не е и не може да бъде алтернатива

Коалицията ГЕРБ-СДС ще бъде не само първа политическа сила, но ще постигне забележителна и много убедителна победа над БСП. БСП не е и не може да бъде алтернатива, заяви по БНТ Румен Христов, лидер на СДС.

Румен Христов, лидер на СДС. Снимка: БГНЕС

БСП не трябва да бъде допускана до властта, всяко нейно управление води до разруха, припомни Христов. „Ако БСП твърдят, че са единствените, които могат да свалят ГЕРБ от власт, то ние от СДС твърдим, че сме гарант, че БСП няма да бъде допусната до властта“, категоричен бе Румен Христов.

Десните партии винаги са тези, които вадят страните от кризата, независимо дали става въпрос за Франция или България, подчерта лидерът на СДС.

Програмата на СДС е публикувана още през ноември м.г., припомни Христов. Основното в нея е по-малко държава, по-ниски данъци, по-високи доходи. Христов каза,  че СДС е по-радикална дясна партия от ГЕРБ и ще настоява за по-силно поощряване на икономиката като намаляване данък дивидент и други  облекчения за бизнеса. Растежът на доходите ще дойде оттам, обясни Румен Христов. „Сега държавата преразпределя 40 на сто от БВП, ние искаме процентът на стане 37, което ще даде допълнително 1 милиард лева на гражданите и фирмите, а те по-добре от държавата знаят какво да правят с тези пари, каза Христов.

Според него в новия парламент ще има една обединена десница в лицето на ГЕРБ и СДС и една фрагментирана левица – БСП и производните й като Мая Манолова, прогнозира Румен Христов.

„Не сме се отървали от наследството на комунизма, защото внуците на комунистите посягат отново към властта. Не познавам син олигарх, всичките са червени“, каза в заключение лидерът на СДС и водач на листата на ГЕРБ-СДС в 23 МИР-София Румен Христов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html