събота, 4 май 2024 г.

Байдън обикаля САЩ да рекламира спасителния си план

Президентът на САЩ Джо Байдън предприе обиколка из страната, за да популяризира пакета със стимули за бизнеса и домакинствата на стойност 1.9 трилиона долара и вече се прилага чрез специален закон. Той увери, че помощите от по 1400 долара скоро ще бъдат при получателите си. 

Помощта пристига, заяви Байдън при посещението си в град Честър, щата Пенсилвания, където посети малка фирма за подови настилки. Джеймс Смит, съсобственикът  на компанията заяви, че обикновено наема 20-23-ма работници, но сега е принуден да ги съкрати до 12.

Пакетът със стимули осигурява 1400 долара директни плащания на голяма част от домакинствата, засегнати от пандемията, 350 милиарда долара помощ за щатските и местните администрации, разширяване на данъчния кредит за деца и увеличено финансиране на производството и разпределението на ваксини срещу COVID-19.

„Заявих вчера, че 100 милиона души ще получат ваксина в първите 60 дни от мандата на тази администрация, каза президентът. 100 милиона души пък ще получат чек за 1400 долара, което ще промени живота им. Това, което се опитваме да направим, но още не сме го постигнали, е да помогнем на най-засегнатите американци – това са хората от малцинствените общности. При тях заболеваемостта и смъртността от COVID-19 e в пъти по-висока. Президентът подчерта, че ще се постави специален акцент върху малцинствата и възможностите за ваксиниране в техните общности.

Джен Псаки

Байдън ще даде първата си официална пресконференция на 25 март, каза неговата говорителка Джен Псаки. Той бе критикуван, че не се е изправил по-скоро пред репортери. Белия дом обясняваше, че той е прекалено зает с коронавирусната пандемия.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html