понеделник, 29 април 2024 г.

Стотици на митинг в Лондон въпреки ковид забраната

Стотици хора се присъединиха към бдение в Лондон срещу убийството на 33-годишна жена въпреки категоричната забрана на властите за масови събирания заради пандемията. Полицията започна да се придвижва срещу протестиращи в централната част на Лондон, след като призова тълпите да „напуснат незабавно“ или да се изправят пред „принудителна дейност“. Агитатори дефилираха от парламента до Сохо, скандирайки и развявайки знамена.

Демонстрацията се състоя въпреки арестите от събота, когато по същия повод имаше друго бдение в британската столица. Тогава бяха закопчани четирима души за нарушаване на обществения ред. Множество хора се събраха, за да отдадат почит на Сара Еверард, която изчезна, докато се прибирала от дома на приятел на 3 март. По-късно тялото й бе намерено в гората в Кент, а служител на столичната полиция  е обвинен в отвличането и убийството й.

През последните няколко дни в няколко други градове в Обединеното кралство се проведоха протести и бдения, включително Кардиф, Единбург, Лийдс, Брайтън и Ливърпул.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html