понеделник, 29 април 2024 г.

Нинова: Докато съм председател на БСП, ратификация на Истанбулската конвенция е невъзможна

Ако ние управлявахме в тази ковидкриза, бихме направили четири неща, каза по БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Корнелия Нинова.

Първо – задължително имунизиране на рисковите групи. Второ – това да стане от личните лекари. Трето – ваксинираните с АстраЗенека да бъдат безплатно прегледани, за да се види състоянието им. И четвърто – ще започнем преговори за руската ваксина „Спутник“ и за китайските ваксини. Всяка държава може са преговаря за тези ваксини на своя отговорност, ние ще поемем нашата, каза Корнелия Нинова.

За предстоящия локдаун тя припомни предложението на БСП да бъдат създадени специализирани ковид-болници. „Така няма да се спират плановите операции, защото сега това се оказва фатално“, подчерта Нинова.

Ако има нужда, тя без колебание отново ще стане помощен персонал в болница. Нинова припомни, че през пролетта бе санитарка-доброволец в столична болница. „Тежка емоция“, каза тя.

При нормална ситуация би трябвало да се свика извънредно парламента, но сега при тази конфронтация от това няма да има резултати, смята лидерът на БСП.

Аз съм председател на БСП, избран пряко от 80 на сто от членовете на партията и докато заемам този пост, ратификация на Истанбулската конвенция в България е невъзможна, категорична бе Корнелия Нинова.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html