събота, 4 май 2024 г.

Българска земеделска партия: Да върнем държавата на гражданите!

„Граждани на протеста“, №17

Платена публикация

Пейчо Касъров – председател на Българска земеделска партия

Българска Земеделска Партия се регистрира в ЦИК за парламентарните избори на 04.04.2021г., като част от коалиция „Граждани от протеста“. Коалицията ще отстоява исканията на протестиращите граждани:

  • Реформа в съдебната система!
  • Не на корупцията в държавата!
  • Мутрите вън от властта!
  • Прозрачност в управлението на изпълнителната власт!
  • Прозрачност на обществените поръчки!
  • Прозрачност в изразходването на бюджетните и европейскитесредства в публичния сектор!
  • Край на управлението на порочния модел„Борисов“!
  • Оставка на главния прокурор!
  • Разделение на властите!
  • Социална подкрепа на гражданите!
  • Подкрепа на малкия и среден бизнес!
  • Защита на гражданите от монополите!

ДА ВЪРНЕМ ДЪРЖАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ!

От Ръководството на коалиция „Граждани от протеста“

БЪЛГАРСКА ЗЕМЕДЕЛСКА ПАРТИЯ е политическа партия, която изповядва идеите на демокрацията, законността, хуманизма и мира. Водещите цели се формулират върху принципите на свободно и пълноценно използване на частната собственост и професионалния потенциал на нацията, при опазване и зачитане на българските традиции и утвърдените обществени ценности и морал.

Основната цел на политическата дейност на БЪЛГАРСКА ЗЕМЕДЕЛСКА ПАРТИЯ е постигане на икономически растеж, социална стабилност и нарастващо благосъстояние на гражданите при демократична и парламентарна форма на държавно управление.

БЪЛГАРСКА ЗЕМЕДЕЛСКА ПАРТИЯ ще работи за:

  • Създаване на условия за конкурентноспособно пазарно стопанство, за разгръщане на частна инициатива, за приоритетно развитие на селското стопанство и на традиционните български производства, водещи до пълноценното използване на националните ресурси, до формиране на стабилна средна класа и постигане на дългосрочен икономически растеж.
  • Опазване на многовековните културни ценности и традиции на българското общество , и идеалите на българското национално възраждане.

Сред приоритетите на партията са :

  • Обединяване на земеделските производители и защитаване интересите им на национално и европейско ниво.
  • Развитие на гражданското общество чрез засилено участие на земеделските производители при решаването на проблемите в българското земеделие.
  • Подпомагане на достъпа на земеделските производители до финансиране по европейски програми и повишаване на квалификацията на специалистите, работещи в сектор земеделие.
  • Отстояване за равни права между българския и европейски земеделски производител.

Една от целите и идеите на коалицията е да се реформира здравеопазването като занапред НЗОК финансира само държавните и общинските болници, а да се създадат допълнителни здравноосигурителни фондове, които да финансират частните болници, които да са регистрирани като здравни заведения, а не като търговски дружества. Това е продиктувано от факта, че по време на тази епидемия стана видно, че частните здравни заведения не помагат и не се включват в борбата с епидемията. Включиха се много късно и крайно недостатъчно, и то едва след като бяха притиснати от министъра на здравеопазването. Включиха се със смешен брой легла за заболели от Ковид, колкото да се отбие номера и да се отчете принос.

Цел е подпомагане на средния и дребен бизнес и физическите лица, тъй като до момента подпомагане в резултат на Ковид кризата получиха предимно големите фирми. Дребния и среден бизнес, както и самоосигуряващите лица са оставени без подпомагане – за последните няма предвидено никакво подпомагане, а за средния и дребен бизнес когато изобщо пристигне помощ тя е с огромно закъснение и в недостатъчен размер. Дори по процедурите за подпомагане по Оперативна програма Иновации и кокурентноспособност за Ковид от страна на държавните органи се търсят и сезахващат за минимални и несъществени неща, само и само да откажат подпомагане. Например – отказва се подпомагане на фирми, които са кандидатствали съгласно обявените процедури, одобрени са, но са подали допълнителни изискани им документи чрез пълномощник (с нотариално заверено пълномощно).

Цел е разделение на съдебната от изпълнителната власт, защото в момента те са толкова преплетени и взаимозависими, че реално няма разделение на властите, няма честност и обективност на съдебния процес и доверието в тези институции е под всякаква критика.

Цел е премахване на корупцията в държавните органи и институции. Чрез засилен контрол.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html