събота, 4 май 2024 г.

ЦСКА изпусна дузпа, но би „Етър“

ЦСКА победи изключително трудно „Етър“ с 1:0 и се утвърди на второто място в класирането с 3 точки повече от „Локо“ (Пд). Единственото попадение падна в 61-вата минута, когато се разписа Енрике Рафаел. Това бе първото докосване до топката на бразилеца, който влезе като резерва. Кайседо проби по левия фланг и центрира точно на крака на крилото.

Невероятен мач направи вратарят на гостите Христо Иванов. Бившият национал дори хвана дузпа на Георги Йомов в 23-ата минута. Успя да спаси и един куп чисти положения на Юрген Матей, Тиаго Родригес и Кайседо.

Заради контузия мача напусна вратаря Густаво Бусато, който бе сменен от Димитър Евтимов. Евтимов най-вероятно ще пропусне и мача за купата с „Ботев“ (Враца).

„Знам какви качествата имат моите играчи. Знам кога ще вкарат и кога не. Радвам се много за тях след днешния мач. Имаше притеснение в играчите, което е напълно нормално, след двата мача без отбелязан гол. Днес показаха много добри акции срещу отбор, който знае как да играе в защита. Ние градихме играта, а те са опитваха да я рушат. С много движение успяхме да стигнем до победата. Тази седмица беше много трудно за мен. Амос Юга има проблеми, същото важи и за Занев. Чакаме и Пеняранда, който е почти готов. Това не са контузии, които да ги чакаш един месец, просто не могат да играят“, коментира треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович.

„Проблемът беше, че не си повярвахме достатъчно. Старахме се, имахме план, който действаше. ЦСКА взе мача заради индивидуалната класа на футболистите си. Там отстъпвахме. Още когато поех „Етър“, казах, че трябва да променя философията си. Във всеки мач търсим точки“, обяви Александър Томаш.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html