събота, 4 май 2024 г.

Без Федерер и Надал на турнира в Дубай

Носителят на 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер взе решение да не участва в започващия следващата седмица АТР 500 тенис турнир в Дубай. „Беше страхотно да се завърна в АТР Tour, обичам всяка минута игра отново в Доха. Реших, че е по-добре да се върна към тренировките и затова се оттеглям от турнира в Дубай“, написа 39-годишният швейцарец в Туитър. ФедЕкс се завърна в игра след 405 дни отсъствие заради две операции на коляното, но снощи отпадна на четвъртфиналите, след като загуби от Николоз Басилашвили с 6:3, 1:6, 5:7. Маестрото е осемкратен шампион в Дубай. Точно на този турнир през 2019 година той спечели титла №100 в кариерата си.
В Дубай няма да играе и най-големият съперник на Роджър – Рафаел Надал. Испанецът получи „уайлд кард“ от организаторите, но е отхвърлил поканата, тъй като все още не е напълно възстановен от проблемите в гърба, които го измъчваха още през януари по време на Australian Open.
„Бих искал да благодаря за поканата, която ми беше изпратена. Сериозно обмисляхме да дойда да играя, но не мисля, че все още съм готов за игра“, написа Надал, който през следващата седмица ще се смъкне до трето място в класацията на АТР.
Контузията в гърба отказа испанеца и от намерението си да участва на турнира в Ротердам през миналата седмица. В Мелбърн Матадора загуби на 1/4-финал от Стефанос Циципас след едва третия в кариерата му обрат от 2-0 сета до 2-3 сета.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html