събота, 4 май 2024 г.

Пропадането на „Ливърпул“ продължава (видео)

Пропадането на шампиона „Ливърпул“ във Висшата лига на Англия продължава. Поредните загуби на „червените“ на „Анфийлд“ станаха шест след днешното 0:1 срещу 18-ия в класирането „Фулъм“. Все още действащият първенец отново се провали в атака, а в самия край на полувремето допусна гол, дело на Марио Лемина.

Така тимът на Юрген Клоп остава седми в класирането и попадането дори в Топ 4 изглежда все по-трудно постижимо. Това беше осми пореден двубой, в който мърсисайдци не успяват да спечели като домакин. От началото на календарната година „червените“ са вкарали само един гол на своя стадион – и той дойде от дузпа срещу „Манчестър Сити“.

„Фулъм е отбор, който може да ти създаде проблеми. Мисля, че можем да се съгласим, че подобен отбор трябва да остане във Висшата лига. Имаше моменти, в които можеше да имаме по-голямо влияние върху мача. Да допуснем гол малко преди почивката беше тежък удар. Опитахме се да реагираме и момчетата показаха това. В крайна сметка не вкарахме голове и това е голям проблем“, коментира мениджърът на „Ливърпул“ Юрген Клоп. Попитан дали това е най-тежкият му период като треньор, той отговори: „Бих искал да кажа „не“, но е така. Това не е проблем. Аз не винаги трябва да имам отлични периоди. Този отбор е екстремен. Бяхме изключително успешни, а сега сме в екстремна ситуация, но ще се преборим. Защитата ни беше напълно нова. Имаше топки зад отбраната, при които трябваше да тичаме много защото не бяхме на точните позиции. Нямахме инерция през този сезон. Може да видите, че момчетата все още имат качествата, но не могат да ги покажат в момента. Би било шедьовър да разберем как да променим това за една вечер. Лесно е да съдиш, след като са спечелили и да кажеш, че са искали повече победата. Моите момчета също я искаха. Не мисля, че това е проблемът“, допълни германецът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html