Начало БЪЛГАРИЯ ГЕРБ спечели на първи тур три частични местни избори

ГЕРБ спечели на първи тур три частични местни избори

Малко повече от месец до парламентарните избори ГЕРБ спечели убедително още на първи тур частичните местни избори в Мъглиж, с. Пудрия и с. Слънчево. В с. Пудрия, община Криводол, новият кмет е Цветан Андров от ГЕРБ. Той взима безапелационна победа с над 2/3 от всички гласове. В кметство Слънчево (община Аксаково) Красимир Михалев от ГЕРБ събра 82% от гласовете, оставяйки далеч зад себе си кандидатите на БСП и „Републиканци за България“.

Мъглиж, снимка Интернет

Победа на първи тур взима и Душо Гавазов в община Мъглиж срещу кандидати от БСП и „Изправи се. Мутри вън“.  Най-много гласове събра и Павлин Белчев – кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Баните. Той отива на балотаж следващата седмица с ДПС. Последни в Баните са „Републиканци за България“.

В кметство Трояново (община Камено) на балотажа сили ще премерят Галина Христова от ГЕРБ и Димитър Николов от БСП/ДПС. От „Републиканци за България са трети“. На балотаж отива и Георги Георгиев в с. Славовица (община Долна Митрополия). ГЕРБ загуби изборите в с. Стежерово, с. Николаево и с. Поточарка.

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и членовете на Изпълнителната комисия на партията поздравяват всички новоизбрани кметове на провелите се днес частични местни избори. Ръководството на ГЕРБ изказва своята благодарност на всички местни структури на партията и кандидати, които положиха огромни усилия по време на предизборната кампания.