Начало СПОРТ Роналдо подгони нов рекорд (видео)

Роналдо подгони нов рекорд (видео)

Мегазвездата на „Ювентус“ Кристиано Роналдо се приближи плътно до рекорд на шведа Златан Ибрахимович. Португалецът се разписа на два пъти при успеха с 3:0 над Кротоне в двубой от 23-ия кръг на Серия „А“.
Така калабрийците станаха 78-ия клуб от Топ 5 първенствата в Европа в чиято врата Роналдо е отбелязвал гол. Повече от него от 2000 г. насам е огорчавал Ибрахимович, който е вкарвал във вратите на 79 различни отбора. В Серия А Роналдо вече се е разписвал срещу всички съперници на „Ювентус“ – 18.
След срещата треньорът на „Ювентус“ Андреа Пирло заяви, че отборът му не е отписал титлата и ще се бори докрай с лидера „Интер“ за трофея. „Започнахме нервно заради последните резултати, но след това головете ни дадоха спокойствие и заиграхме по-добре. Най-важното е, че взехме трите точки в домакински мач. В събота ни предстои мач с „Верона“ и едва след него ще мога да кажа на кои играчи ще мога да разчитам за реванша с „Порто“ от Шампионската лига. „Интер“ е лидер и всички след него в класирането са претенденти. Ние сме сред тях, но ще се борим до последния кръг да защитим титлата“, каза още наставникът на „старата госпожа“.
С успеха над последния в класирането „Юве“ е трети в таблицата с 45 точки, на 8 зад лидера „Интер“, но и с мач по-малко от „нерадзурите“.