понеделник, 29 април 2024 г.

Зловещо убийство в търновското Ново село

Къщата на убитата Роуз Р. в Ново село

Зловещо убийство на 60-годишна англичанка потресе великотърновското Ново село. През нощта по случая е задържан 33-годишен мъж и по неофициална информация е направил самопризнания за жестокото престъпление. Версиите за трагедия тепърва ще се изясняват, а разследването по случая продължава.

60-годишната британка Роуз Р. живеела сама в Ново село от около 8 години. В продължение на два дни никой не я видял. Първа се осъмнила пощенската служителка в селото, след като я търсила безуспешно няколко пъти по телефона. „Така изпратихме двама англичани да видят какво става с нея. Когато стигат до къщата, сварват там непознат мъж, който при вида им побягва през дворовете“, описва случая кметът на Ново село Христо Христов, който физически помага за залавянето на убиеца.

Впоследствие жената е открита мъртва в локва кръв в плевнята на двора. На място пристигат екипи на полицията, а местните жители организират претърсване, при което опитният полицейски инспектор Петър Петров от съседното село Балван залавя 33-годишния престъпник в къщата на самотен старец от селото.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html