петък, 19 април 2024 г.

Гришо: Не можех да си обуя чорапите преди мача

Контузия в гърба спря Григор Димитров на Откритото първенство на Австралия. След края на двубоя Димитров разкри, че травмата се е появила през вчерашния ден, а в хода на срещата с руснака проблемът се е задълбочил. Това призна Гришо по време на пресконференцията си след загубата от Аслан Карацев.

„Проблемът се появи вчера при обикновено движение. След това се повтори в началото на мача, продължи да се развива и стана постоянна. Това беше неговият ден. Нека продължим напред. Това е спортът“, коментира Димитров.

„Преди мача не можех да си сложа чорапите, така че знаех, че ще е тежко. Опитах, защото това е Голям шлем, адреналин, бях в много добра форма преди това. Рядко съм бил в толкова добра форма в турнир от Шлема. Уважение Карацев, бореше се през цялото време, правеше това, което трябваше.“

„Да имаш проблем в гърба, а всичко е насочено към тази част на тялото. Сервис, бекхенд, форхенд. Нещо като ток минава през теб при всяко движение, всяка реакция. Не обичам да се отказвам. Аз съм състезател. Когато си на корта, понякога не мислиш ясно. В края на третия сет просто не можех да се откажа. Аз съм такъв. Отдавна не се бях поставял в такава позиция в турнир от Големия шлем. Ще извлека позитивното от ситуацията. Ясно е, че съм разочарован, но мога единствено да приема положителното, да си почина няколко дни и да се върна на корта“, завърши Димитров.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html