събота, 4 май 2024 г.

„Палмейрас“ вдигна Копа Либертадорес след 21 години!

„Палмейрас“ надви с 1:0 „Сантос“ във финала за Копа Либертадорес, изиграл се на „Маракана“. Победителите спечелиха трофея отново след 21 години.

През първото полувреме двата отбора играха сковано, което беше напълно логично с оглед големия залог на срещата. Сериозни голови положения липсваха. Преобладаваше тактическото надлъгване и битката в центъра на терена. Двата отбора сякаш опипваха почвата и търпеливо изчакваха своя шанс при груба грешка на съперника.

Най-добрата възможност за гол преди почивката се откри пред „Палмейрас“ в 37-ата минута, кгоато Вейга прати топката покрай левия страничен стълб. Развръзката остана за втората част и тогава и двата отбора имаха своите шансове да грабнат скъпоценната победа. В 58-ата минута Алисон бе намерен с центриране в наказателното поле, но ударът му с глава от близко разстояние не намери целта.

Фаворитът по предварителни очаквания „Сантос“ вдигна оборотите в заключителните минути от редовното време и потръси по-активно гола. В 77-ата минута Питука отправи шут от далечна дистанция, но страхотно се намеси вратарят на „Палмейрас“ Уевертон.

В добавеното време треньорът на „Сантос“ Кука бе изгонен с директен червен картон, след като улови излязла в странично хвърляне топка и всячески се опита да спре бърза атака на съперника. Той дори се сблъска с играч на „Палмейрас“.

Секунди по-късно радостта бе за „Палмейрас“, след като Брено успя да запише името си в историята на своя клуб и на турнира, отбелязвайки единственото попадение в срещата. Той вкара от трудна позиция, за да се превърне в герой.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html