Начало СПОРТ Джокович започна годината с победа над шампиона от Sofia Open (видео)

Джокович започна годината с победа над шампиона от Sofia Open (видео)

Световният №1 Новак Джокович и неговият сънародник Филип Краинович записаха победи над шампиона от Sofia Open 2020 Яник Синер на демонстративния турнир в Аделаида.

Краинович записа 3 аса срещу 2 на италианеца, като и двамата не направиха нито една двойна грешка в хода на мача. Сърбинът реализира единствената точка за пробив в срещата, а освен това имаше леко преимущество по отношение на спечелените както на първи, така и на втори сервис точки. В крайна сметка той триумфира в мача с 6:3.

Веднага след това дойде време за сблъсъка между Синер и Новак Джокович. Лидерът в ранглистата първоначално отказа срещата заради мазоли на дясната ръка, но по-късно реши да играе и също спечели с 6:3.

Сърбинът беше безгрешен при точките на първи сервис, докато Синер спечели едва 57% от своите. В хода на мача Ноле реализира два от четирите си точки брейкпойнта, докато младият италианец така и не достигна до възможност за пробив.

„Не сме играли пред толкова много зрители от една година, така че това е специален момент. Аделаида заема специално място в сърцето ми, преди 14 години спечелих тук една от първите титли в кариерата си (третата от общо 81 до момента).

Знам, че това е труден момент за цялата планета, много хора страдат, така че съм благодарен за възможността да съм тук пред вас. Не беше лесно – 14 дни затворени в хотел и само няколко часа за тренировки.

Извинявам се, че излязох веднага на корта. Трябваше ми помощ от физиотерапевт. Последните няколко дни имах проблеми и не знаех как ще реагирам на мача. Но исках да изляза, исках да играя. Разбира се, мазолите пречат, но това е част от нашия живот. Ние сме професионални спортисти, знаем как да играем с болка. След усилените тренировки и в навечерието на ATP Cup не исках да рискувам, но емоциите от пълния стадион бяха толкова силни, че трябваше да изляза“, развълнуван бе Новак сред първата си победа за 2021 г.