събота, 4 май 2024 г.

Готов е документален филм за Михаел Шумахер

Документален филм за живота на легендата във Формула 1 – Михаел Шумахер, в който участва и семейството на седемкратния световен шампион, е готов, но все още не се знае кога ще е премиерата му.

Режисьор и продуцент на лентата е Ванеса Ньокер. Тя е обяснила пред немски медии, че заради пандемията няма насрочена дата за излизане на лентата, която първоначално бе планирана за декември 2019 г.

„Филмът показва забележителната кариера на Михаел, но и многото страни на един сложен човешки характер“, заяви Сабине Кем, която бе мениджър на германеца, а сега е говорителка на семейство Шумахер.

Бившият президент на „Ферари“ Лука ди Монтедземоло пък определи класирането на Скудерията на шесто място при конструкторите през 2020 г. като катастрофа. Той обясни пред „Шпорт Билд“, че преди години дори трета позиция се е считала за провал на тима.

Маркизът посочва още, че в ерата на Михаел Шумахер във „Ферари“ седемкратният световен шампион е бил в центъра на екипа.

„По онова време Михаел бе супергероят на „Ферари“. Той превъзхождаше значително всички пилоти, които бяха се състезавали за отбора. Той винаги говореше за отбора като победител. В отношенията ни нямаше напрежение. Тъкмо напротив – имаше невероятна атмосфера и прекрасен отборен дух. Първо за Михаел си помислих, когато чух, че синът му Мик е спечелил титлата във Формула 2 и ще кара във Формула 1 за „Хаас“. Надявам се да може да сподели успехите с детето си. Постиженията на Мик със сигурност ще го зарадват. А от човек с фамилия Шумахер се очаква много“, споделя още италианецът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html