събота, 4 май 2024 г.

Байдън затвори САЩ за европейци, британци, бразилци и южноафриканци

Американският президент Джо Байдън подписа указ, с който отново се въвежда забраната за влизане в Съединените щати на чужденци, които пристигат в страната от Европейския съюз, Обединеното кралство, Бразилия и Южна Африка. По този начин Байдън отмени указа на предшественика си Доналд Тръмп от миналата седмица за отмяна на това ограничение, което трябваше да влезе в сила от днес.

Ситуацията с пандемията се влошава и заради разпространението на новите щамове на COVID-19 сега не е времето да се освобождават от ограничения международните пътувания, заяви говорителката на Белия дом.

Заповедта на Байдън налага забрана за влизане в САЩ на почти всички неамериканци, които са били в Бразилия, Обединеното кралство, Ирландия и 26-те други държави в Европа, които позволяват пътуване през отворени граници.

Директорът на Центровете за контрол и превенция на заболяванията Рошел Валенски ще подпише отделна заповед, изискваща носене на маски на всички самолети и обществен транспорт за всички двама и повече пътници. Очаква се тази седмица Администрацията за транспортна сигурност да издаде отделна директива за сигурността, свързана с носенето на маски.

Във вторник влизат в сила нови правила, изискващи от всички международни въздушни пътници на възраст 2 и повече години да представят отрицателен тест за коронавирус, направен в рамките на три календарни дни от пътуването, или доказателство за възстановяване от вируса, за да влязат в Съединените щати.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html