Начало БЪЛГАРИЯ Цветанов разтяга локуми от телевизора пред погледа на беззъбата Цънцарова

Цветанов разтяга локуми от телевизора пред погледа на беззъбата Цънцарова

Цветан Цветанов се опита да спечели олимпийска титла по гьонсуратлък и излъга от тв екрана, че никога не е оказвал натиск на МВР шефове по места, независимо че още с идването си начело на вътрешното ведомство в първото правителство на ГЕРБ смени поголовно всички полицейски началници по места. Интервюиращата Мария Цънцарова не демонстрира обичайния си хъс и обичайната си осведоменост, с които разпитва други свои гости, и остави собственика на верига от луксозни апартаменти в столицата да замита следите на престъпната си дейност като втори човек в ГЕРБ.

Свидетели от Хасково разказват и до днес как именно под ръководството на Цветанов ромската махала в града е блокирана два дена преди местния вот и в деня на изборите малцинствата са гласували под строй за бившия кмет Добри Беливанов. Целта е само и само да не спечели кандидатът на десницата Георги Иванов. Подобните примери са десетки, но независимо от това Цветанов изстреля: „Печелил съм абсолютно честно всички избори за ГЕРБ. Партията никога не е правила изборите, винаги служебни кабинети са ги организирали“.

По време на цялото интервю Цветанов опитваше да налага тезата, че ГЕРБ и ДПС си преливат гласове, а той бил света вода ненапита. Нещо повече – възпитаникът на ВИФ „Георги Димитров“ излъга за едно знаково привикване на Делян Пеевски в сградата на МВР, докато той е бил шеф на ведомството. В същото време книгата за посетители показва абсолютно друго, а Пеевски преди 6 години заяви публично, че Цветанов го е натискал.

350-400 хиляди гласа за „Републиканци за България“ му се привиждат на Цветанов на предстоящите парламентарни избори, което граничи с научната фантастика и никак не кореспондира със социологическите сондажи, показващи под процент подкрепа за формацията.