събота, 4 май 2024 г.

Разби се самолет с футболисти на борда

Четирима играчи и президентът на бразилския четвъртодивизионен „Палмас“ загинаха при самолетна катастрофа. Починал е и пилотът, пише infobae.com.

Лукас Пракседес, Гилермо Ноа, Рануле и Маркус Молинари са играчите, които са били на борда, за да бъдат откарани за мач срещу „Вила Нова“.

С тях се е качил и собственикът на клуба Лукас Мейра.

По предварителни данни самолетът е загубил контакт с контролната кула в 8:15 часа местно време само няколко минути след излитането от Палмас.

„Palmas Futebol e Regatas съобщава, че около 8:15 сутринта в неделя се е случила самолетна катастрофа, в която бе президентът на клуба Лукас Мейра, когато той е излитал за Гояния, за мача между „Вила Нова“ и „Палмас“ в понеделник. Самолетът, който бе управляван от пилота Вагнер, излетя и се разби в края на пистата на летище Токантинс. В него бяха футболистите Лукас Пракседес, Гилерме Ное, Рануле и Маркус Молинари. Със съжаление ви съобщаваме, че няма оцелели“, обявиха от клуба.

Припомняме, че преди повече от 4 години, на 28 ноември 2016 г., бразилският „Шапекоензе“ претърпя самолетна катастрофа. Отборът летеше за Колумбия, където трябваше да играе срещу „Атлетико Насионал“ в първи финален мач за Копа Судамерикана.

71 души намериха смъртта си, между тях 19 футболисти на „Шапекоензе“. На борда оцеляха само шестима, от които четирима бяха от отбора. По-късно вратарят Данило почина в болницата, а съотборникът му Джаксън Фолман остана без крака. Защитниците Хелио Нето и Алън Рушел се възстановиха, но само Рушел продължи футболната си кариера.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html