събота, 4 май 2024 г.

Овчарките Чамп и Мейджър Байдън – новите обитатели на Белия дом

Кучетата на президента на Съединените щати Джо Байдън се очаква да се преместят още тази седмица в Белия дом, след встъпването в длъжност на стопанина си. Така двете немски овчарки на семейство Байдън – Чамп и Мейджър ще възобновят дългогодишна традиция в Белия дом да има домашни любимци. Досегашният президент Доналд Тръмп е първият от 100 години насам, който нямаше куче или котка.

Съпругата на Джо Байдън – Джил – с Чемп и Мейджър. Снимка Инстаграм

След като влезе в Белия дом, новият президент на САЩ Джо Байдън ще възроди дългогодишна традиция, стопаните да бъдат придружени от домашните си любимци. Вече се очаква пристигането на двете кучета на семейство Байдън – Mейджър и Чамп в Белия дом. Двете немски овчарки ще тичат на воля в имението от 18 акра, домът на американския президент.

Чамп е част от семейство Байдън от 2008-ма, малко след като той е избран за вицепрезидент на Барак Обама. По-малкият му брат Мейджър е осиновен от приют 8 години по-късно. От кученце в приюта в Делауеър до първото куче в Белия дом, той е доказателство, че всяко куче може да изживее американската мечта, коментира групата, която беше домакин на онлайн набиране на средства за церемонията.

Бившият президент Барак Обама нямаше кучета по време на кампанията си, но обеща на дъщерите си Саша и Малия кученце по време на речта си, когато спечели изборите през 2008 г. Барак Обама осинови две португалски водни кучета Бо и Съни, които прекараха заедно с тях двата мандата във Вашингтон. Домашните любимци на семейство Обама бяха много популярни и всеки искаше да се снима с тях.

Джордж Буш младши с кучетата си на моравата пред Белия дом. Снимка Интернет

Шотландският териер на Джордж Буш, Барни, летя дори с Air Force One и участва във видеоклипове. Той никога не обсъжда политиката и винаги е бил верен приятел, шегуваше се Буш.

Семейство Клинтън живееха с котката Сокс и голдън ретривъра Бъди, а жълтият лабрадор Съли беше верен любимец на Джордж Буш Старши и беше до последно до бившия президент.

Президентът Бил Клинтън с голдън ретривъра Бъди. Снимка Интернет

Сред домашните любимци на Джон Кенеди са били пони, няколко коня, кучета, два хамстера, папагали, канарче, заек и котка. Всички те обитавали Белия дом заедно със семейство Кенеди. Повечето американски президенти досега са били любители на домашните любимци. Гражданите винаги обичат да наблюдават най-добрите президентски кучета, които се разхождат по тревата на Белия дом, присъстват на важни срещи и пътуват със семейството.

На Хари Труман се приписва фразата: „Ако искаш приятел в Белия дом, трябва да си вземеш куче“. Първият президент Джордж Вашингтон e имал безброй кучета, включително десетина хрътки с имена като капитан, Sweetlips и Tipsy.

Най-много животни е имал президентът Калвин Кулидж – шест кучета, котка, магаре, две лъвчета, кенгуру и хипопотам.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html