събота, 4 май 2024 г.

Докато ГЕРБ и БСП се карат, печели Слави

Така изглежда предизборната ситуация – докато двете големи партии в страната ГЕРБ и БСП продължават да начело в социологическите проучвания и водят война за всеки един процент, тихомълком зад гърбовете им се промъква нов политически играч – Слави Трифонов. Анализът на резултатите от последните избори показва, че има региони в страната, в които симпатизантите на Бойко Борисов и Корнелия Нинова няма да допуснат пробив в листите и следващите народни представители, но има места, които не са и малко в страната, в които „Има такъв народ“ ще се опита да отмъкнат някой друг мандат.

На какво ще разчита Трифонов? След като ограничителните мерки заради коронавируса провалиха предизборната му кампания (Слави беше заложил на чалга концерти в страната), Трифонов предприе нова тактика – тотално оплюване на двете водещи политически сили в България. Не минава ден, в който Слави Трифонов и сценаристите му да не атакуват правителството във Фейсбук, а преди дни бившият вече шоумен влезе в жесток конфликт с БСП и с лидера на партията Корнелия Нинова.

Чеканска и Костадинов

Показателен е примерът с битката за 4-те мандата в един от най-шарените като политическа окраска региони – Кюстендил. Коалиционните партньори ГЕРБ и СДС, и по-точно кадровиците Радослава Чеканска (сега депутат от управляващите) и Костадин Костадинов (председател на Общинския съвет в Дупница от СДС) си мислят, че второто място в листата им е в кърпа вързано, политическите наблюдатели играчи отбелязват появата на силния човек на Слави в града и региона Николай Златарски – местен бизнесмен, собственик на верига от парфюмерийни магазини и бивш служител в затвора в Бобов дол. БСП централата води вътрешна борба кой да заеме второто избираемо място в листата, като сегашният депутат от левицата Иван Ибришимов залага на младите в региона, а старият партиен кадър Първан Дангов, известен като кмета на Братя Галеви, опитва да пробута свое протеже – дъщеря на фармацевтичен бос.

Дангов и Ибришимов

Първото място в партийната листа на БСП е запазено за директора на банков клон в Кюстендил Бойко Клечков, чийто баща преди години заемаше висок пост в Окръжния комитет на партията (БКП) и е бивш служител на службите. Ръка към депутатско място протяга и Мая Манолова, която ще разчита на любовта на съгражданите си. Според запознати тя няма шанс, защото кюстендилци и хората в региона я определят като политически хамелеон и не гледат с добро око на коалицията и с Отровното трио.

Златарски

Така, ако вътрешнопартийните битки в ГЕРБ и БСП не приключат, не е изключено да се стигне до изненади в региона и Слави Трифонов „по терлици“ да пробута за депутат Николай Златарски.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html