събота, 4 май 2024 г.

Общинският шеф в Дупница се предлага за депутат от ГЕРБ

Костадин Костадинов-Коце

Председателят на Общинския съвет в Дупница Костадин Костадинов показа самочувствие пред местни медии и се предложи за водач на листата на ГЕРБ в района. Нещо повече – според него, дори и да е на 8-та позиция, е уверен, че ще постигне добър резултат.

Силата на Костадинов идва от факта, че на последните местни избори в града СДС подкрепи за трети мандат градоначалника Методи Чимев, а Костадинов стана председател на Общинския съвет.

Не ми липсва самочувствието, за да оглавя листата на ГЕРБ за Кюстендилска област. Вече съм направил един човек депутат, така че имам опит. Имаме и работещ щаб. Аз отговарям за Югозападна България- Благоевград, Кюстендил и Перник. От СДС подкрепихме ГЕРБ, за да оттласнем от властта по- тъмни сили, коментира пред сайта Костадинов.

Освен плюсовете от сключената преди време коалиция, Костадин Костадинов разчита и на сериозна финансова подкрепа. Като бивш вече директор на частната болница в града, въпреки че запознати твърдят, че все още активно се занимава с финансите на лечебното заведение, Костадинов е подпомаган от доктор Лефтеров в повечето си начинания.

Доктор Лефтеров

Частната болница в Дупница е един от рекордьорите по поставени стентове и направени коронарографии, сочи справка в системата на здравната каса. А това е една от скъпите манипулации и операции в ценоразписа на НЗОК. Друга любопитна подробност според запознати е, че голяма част от тези интервенции се извършват на жители на ромските махали в града, а след това потърпевшите си изкарват без проблеми ТЕЛК. Също видно от регистрите.

Частната болница в Дупница

Без да създаваме внушения, стигаме и до основния въпрос – има ли схема в болницата, финансирането на политически проекти и амбиции за депутатско място? Наблюдателни дупничани доста често забелязват срещи между доктор М.П. – хирург в болницата, депутат, заместник-кмет в заведение в града. Още повече, че шефът на местната РЗИ, бивш шеф на Спешното в града, доктор М.П. и новият шеф на спешната помощ в Дупница от доста време работят заедно и се познават добре. Дълги гoдини д-p Πoлянoв cи e пapтниpaл c д-p M.П. Двaмaтa имaт 30-гoдишeн cтaж, като кариерата и на двамата в Cпeшнa пoмoщ започва в края на 80-те години. Πo-ĸъcнo cтaвaт xиpypзи в oбщинcĸaтa бoлницa, a cлeд тoвa двaмaтa пoeмaт xиpypгията в частната болница. Πoлянoв нaпycнa чacтнaтa бoлницa в Дyпницa, зa дa зaeмe пocтa нa Злaтĸo Beличĸoв ĸaтo шeф нa cпeшнoтo, защото Beличĸoв oглaви PЗИ – Kюcтeндил.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html