събота, 4 май 2024 г.

Тестове за COVID-19 редят отбора ни за европейското по биатлон

Решение кои биатлонисти ще участват на европейското, кои да пътуват за лагера в Италия и ако се налага, кои да се приберат в България ще бъде взето след новите тестове за коронавирус на българския отбор, които ще бъдат направени на 22 януари, преди да напусне Оберхоф.

Националният ни тим прекара вече 10-дневна карантина в германския зимен център и вчера премина отново през PCR тестове. Новите резултати показаха, че Антон Синапов, който беше отрицателен при първото тестване, е заразен с коронавирус. Биатлонистът от Чепеларе подлежи на нова 10-дневна изолация.

Другият положителен тест е на ваксмайстора Стефани Попова. Немските власти смятат, че това е остатъчен вирус и тя вече не е заразна.
Милена Тодорова, Владимир Илиев, Красимир Дочев, Витали Норицин, Александър Младенов и Захари Димитров са с отрицателни тестове.

Благой Тодев, Мария Здравкова, Даниела Кадева и Димитър Герджиков също вече са извън карантина, но поради по-малко от 10 дни след последните симптоми, те не са преминали през PCR тестове, поради което не могат да тренират на центъра по биатлон в Оберхоф.

Под карантина до 23 януари остават двама от ваксмайсторите – Красимир Стоилков и Борислав Петров, които също са имали симптоми и не са преминали през тест.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html