понеделник, 29 април 2024 г.

Люис Хамилтън поздрави Джо Байдън

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън използва социалните мрежи, за да поздрави встъпилия в длъжност нов президент на САЩ Джо Байдън, както и вицепрезидента Камала Харис.

„Исторически ден в Америка. Той носи толкова много надежда за бъдещето, пример за многообразие в лидерството, който се надявам да видя в индустриите и правителствата“, написа Хамилтън.

Много играчи от първенствата по американски футбол, бейзбол, хокей на лед и баскетбол също поздравиха наследника на Тръмп.

В същото време новият пилот на „Астън Мартин“ Себастиан Фетел определя комбинацията между Люис Хамилтън и отбора на „Мерцедес“ като една от най-силните в цялата история на Формула 1. От присъединяването си към „сребърните стрели“ преди 7 години Люис спечели шест световни титли при пилотите. Единствено през 2016 г. седемкратният световен шампион бе победен от тогавашния си съотборник Нико Розберг. От 2013 г. британецът е спечелил общо 74 победи за „Мерцедес“.

Тук е мястото да отбележим, че британецът все още няма подписан договор за новия сезон във Ф1, който трябва да стартира в края на март.

„В последните седем години всички отбори се опитвахме да спрем Люис Хамилтън и „Мерцедес“, но всички до един се провалихме. Тази комбинация е може би най-силната в историята на Формула 1 и няма трезво мислещ човек, който да не им го признае. На моменти във „Ферари“ бяхме много близо до тях, но скоро след това те пак се откъсваха напред. Люис израсна много като пилот и в тези години не допускаше грешките от сезоните в „Макларън“ и не даваше шанс на никого да го доближи“, коментира Фетел.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html