събота, 4 май 2024 г.

Словенци обърнаха „Левски“ в контрола

„Левски“ започна със загуба календарната година. „Сините“ отстъпиха с 1:2 на словенския „Домжале“ в първата си контрола от подготвителния лагер в хърватския град Умаг.

Момчетата на Славиша Стоянович бяха по-активни през първото полувреме и поведоха в резултата. Разписа се Марин Петков в 23-ата минута. Младокът преодоля защитник на „Домжале“, след което реализира покрай вратаря на съперника.

След почивката обаче „сините“ допуснаха две попадения в рамките на само 3 минути.

Основна вина за обрата имаше новият вратар Звонимир Микулич, който направи неофициален и същевременно кошмарен дебют за „Левски“. В 77-ата минута Матей Подлогар изравни, след като изпревари стража на „сините“ и засече центриране от ъглов удар. 120 секунди след това Габер Доброволич изпревари Микулич и с глава отбеляза.

След дълго отсъствие заради травма в игра се завърна Симеон Славчев. Столичани ще останат в Хърватия до 3 февруари, като тимът ще изиграе още 4 контроли – срещу „Подбескидзе“, „Копер“, „Олимпия“ и „Сараево“.

„Две статични положения, две грешки. Доволен съм от първото полувреме. Тези, които влязоха след почивката, трябваше да са по-отговорни. Имахме положения, с които можехме да си успокоим мача. Не успяхме да го сторим. Ако не се поправим, ще стане като днес. Може да загубим отново. До 60-ата минута съм доволен. След това отпаднахме. Нямахме и много футболисти за равностойни смени. Видяхте, че ситуацията за съперника беше различна“, заяви треньорът на „сините“ Славиша Стоянович след мача.

„Футболистите се раздават максимално на тренировка. Но това трябва да се пренася и в мачовете ни. Трябва да имаме повече избор. Нормално е феновете да се интересуват от новите попълнения. Сулака трябва да дойде утре. Договорили сме още един футболист. Новите трябва да вдигнат нивото на отбора. Това е най-важното. Резултатите са всеки път от значение. Не искам равенство, нито пък загуба. Искам да печелим винаги. Играхме добре до 60-ата минута. След това не. От две статични положения загубихме мача. От младите ни футболисти съм доволен“, добави Стоянович.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html