Начало БЪЛГАРИЯ Синът на Добри Далаверата става партиец при Слави

Синът на Добри Далаверата става партиец при Слави

Бизнесменът Станислав Добрев, известен като Слави Транспорта

Пернишкият бизнесмен Станислав Добрев играе ключова роля в изграждането на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“, разкрива вестник „Галерия“. Станислав Добрев и Станислав Трифонов са приятели от години, имат общи бизнес дела и са съседи в тузарския комплекс „Делта Хилс“ до Перник. Добрев е строителен бос, а  прякорът му е Слави Транспорта. Син е на известния в Перник Добри Любомиров, който в миналото е участвал в местната политика заедно с Людмил Стойков и Феодор Феодоров-Федката със сдружението „Съюз за Перник“.

Слави Трифонов има доста познати от миньорския град

Неслучайно Слави Трифонов често споменава миньорския град в предаванията си и не крие, че там има много приятели. Слави Транспорта е нещо като организационен секретар в партията на приятеля си и е въпрос на време е да заеме и официален пост.

Връзката на Трифонов с пернишките богаташи датира от над 10 години. През 2016 Дългия започна да изкупува парцели и имоти в тузарския „Делта Хилс“, където сред инвеститорите са Добри Любомиров и Станислав Добрев, известен в областта и София с жълтия си спортен макларън. През 2016 година фирмата на Слави Трифонов „Седем Осми“ продава дружеството си „Портос С 2016“ с апортирани в него имоти в „Делта Хилс“ точно на Слави Транспорта. Двамата са засичани много пъти на публични места. В къщата на Слави Транспорта в „Делта Хилс“ приятелят му се е срещал с не един и двама политици и бизнесмени, казват техни съседи.

Бащата на Слави Транспорта пък е известен в миньорския град като Добри Далаверата. Прякорът му не идва от спекулативни сделки, а от името на основната му фирма ДЛВ (абревиатура от трите му имена Добри Любомиров Владимиров), която днес се управлява от сина му. Строителната компания има десетки договори за обществени поръчки и работи с размах от милиони. Фирмата стана печално известна през май тази година, когато битумът на столичния булевард „Дондуков“ се разтопи след ремонт и стотици шофьори съсипаха гумите си. ДЛВ е едно от дружествата, които имат тлъсти договори за ремонти на улици в София.

Името на младия и богат Слави Транспорта се свързваше и с любовна връзка с певицата Емануела, която е една от любимките на приятеля му Слави Трифонов. Дългия има слабост към фолк дивата от години и я лансираше като продуцент. Тя беше и редовен гост в предаването му дълги години.