събота, 4 май 2024 г.

Какво ще се случи, ако две жени очакват Годо?

„Go-Do-t“ e авторски спектакъл на Stodara, Емона Илиева и Грета Гичева по мотиви от „В очакване на Годо“ на Самюъл Бекет. Премиерните представления ще се играят на живо на 28 януари и 4 февруари 2021 г. на камерната сцена на Националния студентски дом.
режисура: Stodara
изпълнители: Емона Илиева и Грета Гичева
сценография и костюми: Stodara
глас: Антон Димитрачков
техническа реализация: Николай Барков
комуникации: Надежда Московска
„Път сред полето. Дърво. Вечер.“
А какво би станало, ако Владимир и Естрагон бяха жени? Какво чакат две жени на път извън града? Go-Do-t използва основните мотиви от Бекетовата пиеса като своеобразна рамка и отправна точка, за да изследва темата за Спасителите днес.
„- И каква е професията ти?
– Публична. Ама не на Околовръстното!“
Две актриси „очакват Годо“ в свръхмодерния свят на капиталовия пазар. Около това очакване витаят въпросите за оцеляването, за мечтите и надеждите, за удовлетворението и комфорта и не на последно място – за изкуството и неговата цена. Ключовите ситуации от познатия текст на Бекет се прекодират през стереотипите и изискванията, традиционно поставяни пред жените, и съвременната задача да се продадеш добре.
Спектакълът е продукция на МАГЕМОН, осъществена с финансовата подкрепа на Министерство на културата и съдействието на Галерия „Етюд“, Галина Борисова и МЕГАВОЙС.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html