събота, 4 май 2024 г.

Димитър Маринов : Нямам право да гледам Дензъл Уошингтън директно в очите

Българският актьор Димитър Маринов, който работи и живее в САЩ  доби световна популярност с ролята си във филма „Зелената книга“. Той е първият българин, държал „Оскар“ в ръцете си. Маринов разказа пред Нова тв за съвместната си работа с Дензъл Уошингтън и Рами Малек, с които играе в новия филм „The Little Things“.

Димитър Маринов с българското знаме до „Оскар“-а за филма „Зелената книга“. Снимка Интернет

„The little things е детективска терминология. Малките неща са тези, чрез които един детектив успява да хване престъпниците. Лентата е по истински случай на Ричард Рамирез. Той е тероризирал Лос Анджелис и Сан Франциско в продължение на години“, разказва Маринов.

Маринов бе категоричен, че да се работи с Дензъл Уошингтън е трудно. „Това е един уникален човек. Той е изключително съсредоточен“, казва българският актьор.

В караваната, отредена за него на снимачната площадка, още в началото на снимките, той трябвало да се запознае с една страница правила за работа с Уошингтън. Едно от тях е било да не ползва телефона си на терен, телефонът му е бил взет.

Дензъл Уошингтън във филма „The Litle Things“, снимка Интернет

„Щом Дензъл Уошингтън влезе, аз нямам право да го поздравя, нямам право да го заговоря, докато той не направи контакт с мен. Аз нямам право да се доближавам на по-малко от 6 метра, освен ако той не пожелае. Нямам право да го гледам директно в очите, докато репетираме, нямам право да му задавам въпроси…“, са част от правилата, с които Димитър Маринов е трябвало да се съобразява.

Той споделя още, че са репетирали от разстояние. А преди заснемането на всяка сцена Дензъл Уошингтън обикалял с лимузина около хотела, в който се развивало действието, като по този начин актьорът всъщност влизал в образ.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html