вторник, 30 април 2024 г.

Лов на вещици в Харвард, гонят елита на  Доналд Тръмп

 

Rep. Elise Stefanik Removed From Harvard Advisory Committee Over Election Fraud Claims – CBS Boston

Серия от действия  срещу известни личности, които не крият подкрепата си  за   президента Тръмп бе предприета в едно от най-елитните учебни заведения  в света – Харвардския университет.

Елиз Стефаник, член на  Конгреса от Републиканската партия, бе изгонена от висок пост в Харвард заради подкрепата си за Доналд Тръмп. В същото време студенти университета излязоха с петиция, в  която  призовават привържениците на републикаския президент да оттеглят дипломите си, получени през годините след обучение в Харвард. Според студентите, поддръжниците на Тръмп, които са възпитаници на Харвардския университет, са част от дезинформацията, довела  до сблъсъците на Капитолия на 6 януари, съобщава Фокс Бизнес, позовавйки се на петицията.

Елиз Стефаник бе една от 147 членове на Камарата на представителите, която гласува  против  утвърждаването на Джо Байдън за следващ президент на САЩ. Тя е и член на Контролния съвет на Университета Харвард, където се е дипломирала през 2006 г. Заради вота в полза на Байдън обаче ръководството на елитното учебно заведение я помоли да напусне съвета. В официално писмо от името на декана на центъра Кенеди в Харвард  Дъглас Елмендорф се изтъква, че действията на Стефаник не са  изразяване на лична позиция, а различна гледна точка върху фундамента на изборния процес в Съединените щати. Елиз Стефаник обаче отказа доброволно да се откаже от елитния пост в Контролния съвет, следствие на което ръководството на Харвард  я отстрани публично.

„Решението на академичната администрация подкопава правото на различие на мненията. Походът към монокултурата на онези, които мислят еднакво и нетолерантността на левицата показват тяхното презрение към средния американец и ще насадят култура на страха сред студентите“,  написа в профила си в Туитър Стефаник, представителка на щата  Ню Йорк в Американския конгрес.

Междувременно списание „Форбс“ публикува редакционно мнение, в което призовава компаниите да не наемат бивши служители в администрацията на президента Тръмп, защото това ще навреди на имиджа на предприятията. Според авторката Розмари Роси някои висши служители в републиканската администрация „не са обвързани с истината“. Консервативни групи квалифицираха това мнение като „ловна вещици“, съобщи Фокс нюз.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html