събота, 4 май 2024 г.

Валери Симеонов: Който иска да гласува, да хваща самолета за България

„Който толкова много държи на представително управление в България и иска да участва в избора на това управление, да си хване самолета и да дойде в България. Няма друго решение“, каза в петък зам.председателят на парламента Валери Симеонов пред Нова тв.

Според Симеонов, който е и съпредседател на ПГ на „Обединени патриоти“, лансираното предложение за гласуването по пощата не гарантират запазване на тайната на вота. Той каза, че не трябва да се допускат промени в изборните правила в последния момент.

„В България няма никаква практика за гласуване по пощата. В САЩ и в други държави е разрешено, но то не е толкова просто. Това трябва да се каже на хората“, обясни Симеонов.

По думите му при гласуването по пощата държавата трябва изпрати документи и идентификационен номер на гласоподавателя, с който да гласува. Това се прави, за да е ясно, че вотът не може да се подмени. „Няма никакво време за организирането на такова гласуване. Времето е прекалено малко и това обрича гласуването по пощата като екзотична мярка“, коментира Симеонов.

„Тези идеи за гласуване по пощата и видеонаблюдение са на хората, които протестираха по улицата, но ако ги изпълниш, отново може да си подлаган на критика“, каза лидерът на НФСБ.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html