Начало СПОРТ БФС брои 1,8 млн. евро за ВАР

БФС брои 1,8 млн. евро за ВАР

Около 1,8 милиона евро за четири години ще струва въвеждането на системата ВАР (видео асистент рефер) в родния футбол, стана ясно след заседанието на Изпълкома на БФС. Тя ще бъде въведена още за плейофите този сезон.

В същото време вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов заяви, че парите не са били водещия фактор при избора на нов национален селекционер, а изграждането на боеспособен тим, който да постига добри резултати. Той разкри, че контрактът на Ясен Петров е за 1+1 години.

„Имаше консенсус за избора на национален селекционер. Имаше и други предложения, но се спряхме на Ясен Петров. Поставихме на Ясен за цел да обнови отбора. Водещото вече не са парите, а резултатите и изграждането на боеспособен отбор. В последната година резултатите не бяха такива, каквито ни се искаше. Не мисля, че Александър Димитров е загубил нашето доверие. Поради лични причини той не пожела да бъде национален селекционер“, каза Коща.

„Резултатите на националния отбор на са на ниво. Имаме подем при юношите и младежите, но клубовете трябва да разберат, че трябва да се дава повече шанс на българските футболисти, за да върви представителния тим напред. Всяка година говорим едно и също и винаги остават само добрите пожелания. Няма смисъл само да сменяме хората в управлението и нищо да не се прави. Трябва да загърбим противоречията и да гледаме в една посока“, допълни Костадинов.

„На следващия Изпълком в началото на март ще разберем каква е обстановката в България и света и тогава ще вземем решение кога ще се проведе Конгреса. Желанието на всички е да има такъв възможно най-скоро“, акцентира бившият национал.

Изпълкомът към БФС взе решение и за поста на съдиите на българския футбол. Костадин Стоичков вече няма да бъде шеф на българските рефери, а на негово място застава Костадин Гергинов. Негов съветник ще бъде доскорошният съдия Георги Игнатов.