Начало НА ФОКУС Том Ханкс ще води тв предаването на инаугурацията на Байдън

Том Ханкс ще води тв предаването на инаугурацията на Байдън

Американският актьор Том Ханкс ще води предаване, посветено на встъпването в длъжност на Джо Байдън, което ще бъде излъчвано едновременно от всички големи американски телевизионни канали.

В него ще участват и музикални гости като Джон Бон Джоуви и Джъстин Тимбърлейк. Тимбърлейк и Деми Ловато вече потвърдиха участието си в проекта.

Програмата е била замислена и ще бъде реализирана с участието на предизборния щаб на Байдън. Тя ще замести обичайната церемония по встъпването в длъжност на американския президент, която беше отменена тази година заради пандемията и в интерес на обществения ред.

През 2009 година Арета Франклин пя по време на първата церемония по встъпване в длъжност на президента Барак Обама. Тогава се изявиха също Брус Спрингстийн, Ю Ту, Шакира, Стиви Уондър и др.

Четири години по-късно преизбраният президент заложи на Бионсе, която изпя националния химн.
През 2017 година Доналд Тръмп получи подкрепата на второразредни и третозарзредни знаменитости, тъй като беше недолюбван от шоубизнеса.

Специалното предаване Celebrating America ще бъде излъчено от 20:30 до 22:00 часа американско източно стандартно време по телевизионните канали ABC, CBS, NBC, CNN и MSNBC, както и в Ютюб.

Предаването ще отдаде почит и на героите от първа линия по време на пандемията.

Любопитно е, че Том Ханкс има силна връзка с България. Той е женен за родената през 1956 година в Лос Анджелис Маргарита Ибрахимов, която по-късно става Рита Уилсън. Баща ѝ Хасан Ибрахимов е български мохамеданин, роден в село Брещене край гръцко-българската граница. По-късно семейството му се премества в България. След Деветосептемврийския преврат Ибрахимов е изпратен в лагера “Куциян”. Успява да избяга и да замине за САЩ, където започва работа като сервитьор. През 1960 година получава американско гражданство, приема християнството и променя името си на Алън Уилсън. Приживе Хасан Ибрахимов е изключително близък с българската журналистка Нери Терзиева.