сряда, 1 май 2024 г.

Пускат нашенска хранителна добавка срещу COVID-19

Българска хранителна добавка срещу COVID-19, в чието изработване участва фармакологът професор Георги Момеков, както и други български лекари, вече е на пазара. Ръководител на екипа, създал добавката въз основа на американски протоколи от пролетта на миналата година, е академик Добрин Свинаров, а консултант е друг академик – Богдан Петрунов. Проектът е реализиран от проф. Рахамин Шекерджийски.

Момеков коментира пред БНР, че „това не е продукт, който има чудодейни свойства, може да се ползва за превенция срещу коронавируса, но не е алтернатива на ваксинацията и не изключва социалната дистанция и маските.
Винаги трябва да търсим баланс между здравната полза от едни мерки и икономическия гнет, в момента легнал върху доста хора, чийто бизнес е затворен. Икономиката е важна, но трябва да мислим за последиците. Трябва да се поотворят мерките, но много разумно. Постмаркетинговият опит за ваксините срещу коронавируса вече е огромен. Все по-ясно става, че ваксините са доста по-безопасни от коронавирусната инфекция. Тези ваксини не се правят с някаква користна цел, тези ваксини в момента са начин човечеството да се справи с този проблем, каза още председателят на Българското научно дружество по фармация.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html