събота, 4 май 2024 г.

Каракачанов ще наказва свои за ваксинирането в Сандански

Николай Шаламандов

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов се закани, че ако при ваксинирането на общинските съветници в Сандански се установи, че има злоупотреба, ще има и наказания. В края на миналата седмица шефът на Общинския съвет в града Николай Шаламандов от ВМРО, както и негови колеги бяха ваксинирани, без да попадат в момента в утвърдения Национален план за ваксиниране на населението.

Нека да изчакаме проверката, защото аз имам друга информация, не само, че не са се пререждали и не са търсили, а тях са ги търсили да ги ваксинират. И много правилно казах, че проверката ще покаже дали някой използва служебното си положение, за да се ваксинира, а че реда е нарушение, видно е, че е нарушение. Въпросът е защо е нарушен редът? Тези хора ли са се вреждали по някакъв начин, дали да прередят другите, или се е случило нещо друго, коментира вицепремиерът.

Шефът на болницата в Сандански Илия Тонев защити действията на колегите си, поставили ваксините, като уточни, че не съжалява за случилото се и обясни, че би било грешно да се хвърлят ваксини. По думите му в списъка за ваксинация са фигурирали 110 души, но 30% от тях са се отказали в последния момент.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html