събота, 4 май 2024 г.

Вътрешният министър призова стрелеца от Ловеч да се предаде

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски призова стрелеца, който в новогодишната нощ рани жена от празничното хоро в Ловеч, да се предаде на властите. Според него стрелбата е по-скоро случайна, а не нарочна и пострадалата жена едва ли е била цел на престъпление. МВР шефът също така помоли всички свидетели и участници в новогодишното хоро да помогнат на полицията при разследването на инцидента.

Все още разследващите не могат да кажат какъв е видът на оръжието, но се предполага, че изстрелът е произведен от пистолет. МВР прави проверка на всички със законно притежавано оръжие в район „Младост“ в Ловеч. Ранената жена се намира в стабилно състояние в болница, без опасност за живота към момента, но се налага операция.

Вътрешният министър коментира и двата грабежа в дните преди Коледа и Нова година – в Перник и Сандански. Според Терзийски в Сандански е извършен грабеж, а не обир, тъй като нападателите не са били въоръжени. Отнетата сума е малко над 100 хиляди лева. При обира на инкасо автомобила в Перник нападателите са имали оръжие, което обаче не са използвали. Терзийски е категоричен, че и при двата случая извършителите са разполагали с вътрешна информация.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html