събота, 4 май 2024 г.

„Лудогорец“ официално обяви Дамбраускас

Литовецът Валдас Дамбраускас е новият треньор на „Лудогорец“, обявиха шампионите в сайта си. Той е впечатлил собствениците Кирил и Георги Домусчиеви „с концепцията си за развитието на отбора и вижданията си за игровия облик на „Лудогорец“, гласи информацията.

От „Лудогорец“ посочват, че са следили работата на Дамбраускас от няколко години заради репутацията му на един от най-добре развиващите се млади треньори.

43-годишният литовец постигна добри резултати в родината си, както и в първенствата на Латвия и Хърватия. За последно беше начело на хърватския „Горица“, който е трети на четири точки от водача „Динамо“ (Загреб).

От Разград добавят, че Дамбраускас е предпочетен „пред няколко именити български и чуждестранни специалисти, с които бяха водени интензивни разговори в дните около Коледа“.

Шампионите преговаряха и със Станимир Стоилов, но до споразумение не се стигна.

Новият треньор ще бъде в България за началото на подготовката на „Лудогорец“ следващата седмица.

С него идват помощник-треньор, кондиционен треньор и видео анализатор.

В щаба му остават Станислав Генчев, който временно беше начело на отбора през есента след раздялата с Павел Върба, специалистът „Спортни науки“ Иън Кол, анализаторът Рафаел Ферейра, както и треньорът на вратарите Здравко Здравков.

До момента „Лудогорец“ няколко пъти се спира на чуждестранни треньори, но винаги се стигаше до бърза раздяла.

През 2015 г. начело на отбора беше португалецът Бруно Рибейро, а след това с шампионите работиха бразилецът Пауло Аутуори и чехът Павел Върба.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html