вторник, 30 април 2024 г.

Борислав Цеков: Тръмп ще бъде президент в сянка

„Изключително вероятно е Тръмп да заиграе ролята на президент в сянка и да оглави политическата опозиция на Байдън и неговата администрация. Да овладее ключовите фактори в Републиканската партия – с оглед на кандидатирането му за изборите през 2024 година“. Това заяви пред БНР докторът по конституционно право Борислав Цеков.

Ако Тръмп излезе на 20 януари от Белия дом, той няма да изчезне от политическата сцена, добави той.  Според Цеков най-малко вероятният вариант за бъдещето на Тръмп е той да се оттегли и да се отдаде на благотворителност и на публични лекции по света и в САЩ.

Борислав Цеков посочи и трета версия, която определи също като вероятна – Тръмп да състави партия, но това не е добра посока.

Ако Тръмп излезе на 20 януари от Белия дом, той няма да изчезне от политическата сцена, смята Борислав Цеков.

Хората, които ще попълнят екипа на Джо Байдън, показват, че на власт се връща старата клика на Барак Обама и Хилари Клинтън. Байдън е слаба фигура, за да състави собствен екип и да има собствена визия. Цеков подчерта, че кабинетът на Джо Байдън ще управлява в условията на незапомнена политическа и морална криза: „Когато 75 млн. души, които са гласували за Тръмп, в огромната си част – над 90% смятат, че изборите са нечестни, че са откраднати, че е имало изборни измами, то управлението ще е много трудно, ще трябва да се търси консенсус.

Ние не можем да очакваме от тези кръгове търсене на консенсус, те са прекалено радикални и агресивни, смятат се за властелините на света, смятат, че няма друга гледна точка, а имат монопол върху истината“, посочи той. По думите му другата половина от Америка, която е върната на политическата арена от администрацията на президента Тръмп и неговата политика, няма да е примирена, а ще оказва ожесточена политическа съпротива.

От управлението на Байдън анализаторът заяви, че очаква реставрация на глобализма.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html