понеделник, 29 април 2024 г.

Кое е по-опасно – храните или ваксината?

Ваксините и лекарствата са подложени на много повече изследвания в сравнение с храните, които ни предлагат в супермаркета. Лично аз се притеснявам много повече от това какво се предлага в супермаркетите като храни. Там също се прилагат изключително много технологии, за които не се изисква изпитателен период как ще ни подействат на организма, а се пускат директно в хранителните вериги. Ако се замислим дали огромният брой храни в магазините, произведени по незнайни начини, не са опасни за нас, ще видим, че това, което ни предлагат като ваксина или лекарство е подложено на много повече проверки и изследвания. Освен всичко друго то е изобретено от хора, които не са със зли намерения, разкри в интервю за „Фокус“ председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) доктор Иван Маджаров.

Локдаунът задържа натиска върху лечебните заведения на едно и също ниво. Все още не може да се каже, че натискът намалява. Хубавото е, че не нараства с всеки изминал ден, както беше преди дни. Това дава възможност донякъде да се адаптират колегите в отделенията, които лекуват болни от COVID-19. Едно е ясно – вирусът има необходимост от много хора близо един до друг, за да може да прескача от един гостоприемник на друг, обясни още той.

Според Маджаров прекаленото говорене на технологичен и специализиран език носи повече притеснения за обществото, защото голяма част от термините са разбираеми само за специалистите и по-скоро предизвикват тревога. Той призова за повече доверие в науката.

С ваксината срещу коронавируса вероятно ще се процедира както с противогрипната. Може би не всяка година, но през две години ще се налага да се ваксинират хората, ако искат да бъдат защитени от този вирус.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html