Начало НА ФОКУС Върховният съд на САЩ „поряза“ мераците на Тръмп

Върховният съд на САЩ „поряза“ мераците на Тръмп

Върховният съд на Съединените щати окончателно отряза мераците на вече отиващия си президент Доналд Тръмп и опитите му да оспорва изборните резултати. Висшите магистрати, част от които бяха назначени именно от Тръмп, отхвърлиха жалбите на президента и републиканците за изборни измами в Пенсилвания. Мотивът е, че нито той, нито адвокатите му са представили доказателства за манипулиране на гласовете.

Въпреки протестите на републиканците Върховният съд в САЩ отряза Тръмп

Решението на Върховния съд, който е съставен от шест консервативни и трима либерални съдии, е прието с пълно мнозинство, въпреки че Тръмп очакваше поне трима номинирани от него по време на мандата му да отсъдят в негова полза. Нещо повече – съдиите са действали изключително бързо, като са взели решението си часове след предаването на заключителния доклад на разследващите. Политически анализатори посочват, че това е ясен знак до двамата президенти за резултатите от изборите.

Тези 9 съдии решиха резултатите от изборите в Америка

Въпреки решението на съда Тръмп и хора от щаба му продължават да използват различни похвати и лобистки хватки, за да отхвърлят победата на Джо Байдън. Президентът е говорил няколко пъти по телефона с различни ръководители на Камарата на представителите в Пенсилвания, Мичиган, Филаделфия и Джорджия и ги е молил да му помогнат да спечели победата в тези щати.