Начало БЪЛГАРИЯ Двама стрелят по Румен Радев за изборите

Двама стрелят по Румен Радев за изборите

Двама стреляха залпово по Румен Радев след изказването на президента, че парламентарните избори трябва да се проведат по план в края на месец март следващата година. Недоволни от датата 28 март се оказаха двама заместник-председатели на Народното събрание – Валери Симеонов и Веселин Марешки.

Лидерът на НФСБ нарече Радев самонадеян човек, защото е показал с постъпките и действията си, че не се вслушва в експертно мнение. Според Валери Симеонов би било добре, преди да насрочи парламентарните избори, Румен Радев да направи консултации със специалисти от Националния оперативен щаб, а и с ръководителите на някои от потърпевшите държави.

Веселин Марешки цитира правилника, според който „правомощията на 44-то Народно събрание приключват на 26 март 2021 година. Лидерът на „Воля“ акцентира и върху член 64 от Конституцията на Република България – избори за Народно събрание се провеждат най-късно до два месеца след прекратяване на правомощията на предишното. Според него най-добре е вотът да се проведе на 23 май. Според Марешки президентът не само умишлено е пропуснал някои важни детайли, а за пореден път той или някой от екипа му показват некомпетентност.