Начало СПОРТ Вижте какво наследство оставя Марадона на децата си

Вижте какво наследство оставя Марадона на децата си

Диего Марадона, който остана завинаги на 60, покосен от инфаркт, оставя след себе си повече дългове, отколкото авоари в банката. Според медиите в родната му Аржентина финансовото състояние на един от най-великите футболисти за всички времена, се оценява на 100 000 долара.

Приживе До Диего бе в непрестанен конфликт със закона и с властите във всяка страна, в която играе. По време на престоя си в италианския „Наполи“ (1984-1991) натрупва дългове от близо 40 милиона долара от неплатени данъци, твърди вестник „Кориере дело спорт“.

„Божията ръка“ години наред не стъпва на Апенините, именно, защото е преследван от местната полиция и прокуратура заради старите си дългове. Когато посещава Италия през 2009 г. от него са конфискувани чифт диамантени обеци на стойност 4800 долара, в опит да бъде погасена, макар и незначителна част от борча му.
Три години по-рано от Дон Диего са иззети два часовника „Ролекс“, всеки на стойност от 13 350 долара поради същата причина.

Геният с топка в крака води разточителен начин на живот и не успява да спести почти нищо от двата си бомбастични трансфера, с които два пъти чупи световния рекорд за най-скъпопродаден футболист – в „Барселона“ (отива при каталунците срещу 4 милиона долара от „Бока Хуниорс“) и в „Наполи“ (продаден е на клуба от Неапол срещу 7 милиона долара) .

Баща е официално на признати от него осем деца.