събота, 4 май 2024 г.

„Тотнъм“ удари „Сити“ за първото място във Висшата Лига

„Тотнъм“ е новият лидер във Висшата лига! Тимът на Жозе Моуриньо надделя над „Манчестър Сити“ с 2:0 на своя „Тотнъм Хотспър Стейдиъм” и оглави таблицата в Англия за първи път от 2014 година насам.

„Тотнъм“ се наложи след попадения на Хьон Мин Сон и Джовани Ло Селсо, които отправиха единствените два точни удара в срещата. Попадението на аржентинеца пък дойде само 35 секунди, след като той се появи на терена като смяна през втората част.

За първи път Жозе Моурино записа две последователни победи над Пеп Гуардиола в богатото им съперничество до този момент.

Резултатът беше отркит още в 5-ата минута. Топката бе пратена към Ндомбеле, който елегантно изведе Сон зад отбраната на „гражданите” и той излезе очи в очи с Едерсон, за да стреля между краката на вратаря за 1:0.

„Тотнъм“ нанесе своя съкрушителен удар в 65-ата минута, когато Ло Селсо попари гостите! След нова перфектно организирана контраатака, започнала дълбоко от половината на лондончмани, домакините ликуваха. Този път в асистент за гола на Ло Селсо се превърна Хари Кейн, който направи деветата си асистенция от началото на кампанията.

През седмицата на „Тотнъм“ предстои домакински мач срещу „Лудогорец“ от Лига Европа.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html