понеделник, 29 април 2024 г.

Красен Кралев: Националният отбор се формира в мениджърски интереси

Българският национален отбор по футбол е жертва на агентите на играчите и отражението е ниското му ниво. Това индиректно заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев в ефира на БНТ.

„Има добри млади футболисти в младежкия национален отбор. Треньорският щаб работи добре, има таланти, които се търсят от Европа. Въпросът е този талант да не бъде похабен. Има голям резерв в тези млади футболисти. Ако се лимитират всички мениджърски интереси във формирането на националния отбор, ще имаме успехи. Далеч съм от мисълта, че това е реалното ниво на националния ни отбор“, посочи Кралев.

Той акцентира и върху други недъзи в системата на футболния съюз, който е без постоянен президент след подадената оставка от Борислав Михайлов преди повече от година. Сред спряганите възможни кандидати за нов шеф беше и самият Кралев, но той отрича вероятността да се кандидатира.

„Конгресът на БФС се отложи. Нормално е, там няма никакъв заден план. Не е възможно във времената на пандемията да се съберат 800 души на едно място. Мисля, че БФС ще се съобрази. Най-важното е да видя сблъсък на платформи с идеи как да се справяме с тази ситуация във футбола. Трябват сериозни реформи в работата с ДЮШ, там е основната роля на президентите, но и този на БФС може да помогне. Това ще доведе до коренна промяна в българското съдийство. Реферите обезверяват не само футболистите, но и публиката“, е мнението на първия ни човек в спорта.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html