понеделник, 29 април 2024 г.

Честито: Зелена зона и в събота в София, добавят още квартали

Зелена зона.

Столичният общински съвет гласува разширяването на „зелена зона“ в кварталите „Яворов“ и „Иван Вазов“. Докладът бе внесен от общинския съветник Симеон Ставрев от ДБ и двамата районни кметове на Слатина – Георги Илиев, и на Триадица – Димитър Божилов.

Групите на ГЕРБ и „Демократична България“ постигнаха съгласие за разширяването на зоната.

В квартал „Яворов“ то обхваща територията, оградена от бул.“Цариградско шосе“, бул. “М. Еминеску“, бул. “Шипченски проход” и ул.“ Акад.Людмил Стоянов“. В квартал „Иван Вазов“ „зелена зона“ ще има от ул. „Бяла черква”, бул“ П. Ю. Тодоров“. бул. “България” и бул. „П.Каравелов“.

Променя се и режимът на почасово платено паркиране в „зелена зона“ – в работни дни действието е в часовия диапазон от 8.30 до 19.30 часа, събота – от 10.00 до 18.00 часа. Промяната влиза в сила от 4-и януари 2021-а година.

Винетния стикер за живеещи в зоните за платено паркиране става електронен и може да се извади за един 1, 12 или 24 месеца след установяване на правото на лицето. Документите, проверката, плащането и активирането стават дигитални.

Облекчава се процедурата по издаване на безплатен стикер на гражданите в неравностойно положение, които имат право да паркират в зоните. Задължителното ходене на ТЕЛК отпада, тъй като няма да се изисква нито един документ, който общината сама издава и има служебна информация за него.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html