Начало БЪЛГАРИЯ Община Шумен организира онлайн конкурс за детска рисунка

Община Шумен организира онлайн конкурс за детска рисунка

За четвърта поредна година Община Шумен организира конкурс за детска рисунка, посветен на Коледа и Нова година. Поради усложняване на епидемичната обстановка тазгодишното издание ще се проведе онлайн. Рисунката трябва да бъде заснета с добро качество и изпратена на имейл адрес web@shumen.bg  заедно с трите имена на автора, на учебното заведение, класа, както и телефон за контакт.

Конкурсът стартира от 5 ноември и ще продължи до 30 ноември включително.

От 1 до 3 декември жури от шуменски художници с председател доц. Ростислава Тодорова от Шуменския университет ще селектира 30 творби от всички получени, които ще бъдат качени на Фейсбук страницата на община Шумен. От тях журито ще отличи най-добрите рисунки с първа, втора и трета награда във всяка от трите възрастови групи:

Първа група – 5-6 годишни деца;

Втора група – от І клас до ІV клас;

Трета група – от V клас до VІІІ клас.

Паралелно с това ще се проведе и онлайн гласуване за наградата на публиката, което ще бъде активно от 3 до 11 декември включително.

До участие се допускат само рисунки, а не предварително изработени готови картички. От отличените с наградата на публиката и с първа награда в трите възрастови групи тази година ще бъдат изработени електронни поздравителни картички за Коледа и Нова година от името на кмета на община Шумен